Ugradnja aluminijske stolarije

Izbor pravih prozora i vrata, kada su stari istrošeni i ne obavljaju svoju ulogu kako bi trebalo, najvažnija je odluka koju donosite za svoj dom. Aluminijumska stolarija je vaš izbor, jer razumete sve njene prednosti, od estetske do toplotne izolacije. Ono što bi vas sledeće moglo zanimati je kako izgleda ugradnja aluminijumske stolarije?

Alu prozori nemaju konkurenciju u pogledu estetike. Iako je PVC stolarija odličan izbor, aluminijumska stolarija vam omogućava da odaberete širi spektar boja i stoga se lakše uklapa u bilo koji prostor.

Alu prozori su bolji toplotni izolator u poređenju sa npr. drveni prozori. Ugradnja aluminijumske stolarije omogućiće vam da ne razmišljate o njenom životnom veku, jer aluminijumski prozori, posebno ako su plastificirani, vremenom ne mogu da se menjaju. Stoga su, kada je u pitanju aluminijumska stolarija, cene nešto više, ali svaki uloženi dinar će se isplatiti, iza čega stojimo beskompromisno.

Kako izgleda ugradnja aluminijumske stolarije?

Aluminijumska stolarija kao i PVC stolarija pričvršćuju se tokom ugradnje drvenim klinovima. U ovom procesu je važno osigurati horizontalno i horizontalno postavljanje.

Ugrađeni otvor mora biti manji za dva centimetra u odnosu na širinu i visinu zidanog otvora. Takođe, aluminijumski prozori su precizno centrirani sa jednim centimetrom vazdušnog razmaka u odnosu na zidni otvor sa svake strane. Praznine su važne kako bi se nakon centriranja mogle popuniti penom. Ovo obezbeđuje kvalitet toplotne i zvučne izolacije. Tokom ovog postupka vodimo računa da ne uništimo sve one izolacione vrednosti aluminijumskih prozora i vrata.

Zašto je važan jedan centimetar?

Postavljanje aluminijumske stolarije mora da omogući prostor između građevinskog otvora i veličine prozora, tako da se prozor može slobodno širiti i sužavati zbog temperaturnih promena. Upravo to dozvoljava materijal koji se koristi tokom ugradnje.

Ako veličina prozora nije odgovarajuća veličini građevinskog otvora ili prozor nije dobro centriran, mogu se javiti funkcionalni problemi zbog temperaturnih promena (poteškoće u otvaranju ili zatvaranju, au drastičnim slučajevima čak i zbog pucanja zaliha).

Propisi kojih se striktno pridržavamo kako bismo sprečili prodor vlage, vode i prašine između otvora za zidanje i prozora. Ovi propisi i zahtevi se lako ispunjavaju, koristeći visokokvalitetni silikonski kit. Stabilan je na različitim temperaturama zbog fleksibilnosti sa kojom omogućava dobro zaptivanje, ali i dovoljno istezanje i skupljanje aluminijumskih prozora i vrata.

Ako su svi ovi uslovi ispunjeni, aluminijumska stolarija će pružiti visok stepen toplotne izolacije, a dugovečnost će vas iznenaditi. Pored modernog dizajna i lagane konstrukcije, jednostavan je za održavanje i može se koristiti u svim prostorima i svim vrstama zgrada.

Mi smo tim koji će od vašeg doma, radnog mesta ili bilo kog drugog prostora napraviti oazu mira i tišine uz dobru toplotnu izolaciju i estetski zavidnu lepotu. Kada je u pitanju aluminijumska stolarija, kratkoročno su važne cene, jer ćete je tokom godina zameniti i zaboraviti i ostaće vam da uživate i divite se lepoti koju ste stvorili svojom odlukom. Aluminijumska stolarija je odluka koju donesem jednom u životu!

;

Zainteresirani ste za zamjenu stolarije?

Obratite nam se - spremni smo odgovoriti na svako vaše pitanje

VURA-ENERGY d.o.o.

Za proizvodnju, graditeljstvo i usluge

M.B. Čađe 6A
44440 Dvor, HR

Fiksni: +385 (0)44 836-017
Mob: +385 (0)92 407-6500

info@vura-energy.hr

08:00 do 15:00 h (PON-PET)
08:00 do 13:00 h (SUB)

OIB: 41345579561

MBS: 081325540 (Trg. sud ZG)
ž.r. RBA: 2484008-1135170986
IBAN: HR 0524840081135170986

Privacy Policy      Terms and Conditions

Copyright © 2020 | Vura-Energy d.o.o.  All rights reserved.

Web dizajn: https://dugl-sp.com/