Ključna stvar pri odabiru PVC stolarije je koeficijent prolaska topline kroz prozor. Koeficijent prijenosa topline (označen s U) zapravo je količina topline koju građevinski element, u našem slučaju prozor, balkonska vrata itd., gubi u jedinici vremena po m² površine otvaranja pri temperaturnoj razlici od jednog Kelvina. Što je niži koeficijent “U”, to su bolja izolacijska svojstva prozora i veća ušteda energije. Također, morate obratiti pažnju na kvalitetnu i profesionalnu ugradnju, jer ako ćete raditi po sustavu “instaliraj se”, možda imaš prozor s izvrsnim karakteristikama, ali veća je šansa da ćeš otkazati sve blagodati nove stolarije u pogledu izolacije.

Uzmimo za primjer stare stambene zgrade (kuće, zgrade itd.) Koje su imale obične drvene prozore s jednim staklom debljine 3 ili 4 milimetra. Na takvim prozorima koeficijent prijenosa topline iznosi čak 5,0 W / m²K, dok je u većini starijih običnih prozora s dvostrukim ostakljenjem i prozorima s IZO staklom taj koeficijent oko 3 do 3,5 W / m²K.

Da biste dobili ideju koliko je to zapravo, dobro je znati da u Europskoj uniji postoji standard prema kojem gubici topline ne smiju prelaziti 1,1 W / m²K. Jednostavno rečeno, postavljanjem kvalitetnih PVC prozora smanjit ćete gubitke topline za 50 – 70 posto, što će imati velik utjecaj na vaše troškove grijanja zimi i hlađenja ljeti. Dakle, osim što je lijepa, moderna i laka za održavanje, PVC stolarija izvrstan je izbor za uštedu energije, tj. novac.

Pitate se kako odabrati kvalitetnu PVC stolariju s kojom ćete biti zadovoljni sljedećih 30 ili više godina?

Jednostavno. Odaberite bilo koju od PVC serija iz našeg asortimana i bit ćete detaljno upoznati sa svim karakteristikama odabrane serije, sa karakteristikama stakla, okova i svime što trebate znati prilikom pokušaja zamjene postojećih ili ugradnje novih PVC prozora, jer uostalom, KVALITETA JE JOŠ NAJJEFTINIJA.

Još jedna stvar na koju treba obratiti pažnju je debljina vanjskog zida PVC profila. Prema europskoj normi EN 12608: 2004 u odnosu na debljinu vanjskih zidova, PVC profili svrstani su u tri klase: A, B i C klasu. Code Profil profila, tzv. vidljivi (na slici označenoj žutom bojom) zidovi profila moraju biti ≥ 2,8 mm, dok tzv nevidljivi (na slici označeni zelenom bojom) moraju biti ≥ 2,5 mm

Za profile razreda B vidljivi zidovi moraju biti ≥ 2,5 mm, a nevidljivi zidovi ≥ 2,0 mm. Sve ispod navedenih vrijednosti za B klasu spada u profile C klase, a takvi profili mogu imati debljinu stijenke od 1,5 mm i čak manje, što nikako nije dobro.

Zbog gore navedenih činjenica nije pametno uzimati profile koji spadaju u klasu C jer ne možete biti sigurni točno debljinu stijenki takvih profila (pogotovo ako kupujete gotove PVC prozore i vrata u trgovačkim centrima, itd.) I pitanje sirovina (PolyVinyl Chlorid ili nešto drugo). ?), pitanje trajnosti, kvalitete okova i svih ostalih karakteristika PVC stolarije, odnosno prozora, balkona i vrata od takvih profila.

 Vanjski zidovi svih naših PVC profila (INOUTIC profili) imaju debljinu veću od 2,8 mm, a nevidljivi (unutarnji) veću od 2,5 mm, tako da spadaju u PVC profile razreda A i izrađeni su isključivo od PVC granula bez nečistoća štetnih za ljude i okoliš.

Proizvodnja

PVC prozori i vrata

Ključna stvar pri odabiru PVC stolarije je koeficijent prolaska topline kroz prozor.

Roletne, komarnici i klupice

Rolete su vrlo važan dio uz ALU i PVC stolariju. Oni igraju važnu ulogu prije svega u zaštiti od sunca, kao i u zvučnoj izolaciji. 

Elegant

Elegant sustav

Bezkompromisno odličan!

Prestige sustav

Vrhunski uravnotežen!

Arcade sustav

Klasičan i odličan

;

Zainteresirani ste za zamjenu stolarije?

Obratite nam se - spremni smo odgovoriti na svako vaše pitanje

VURA-ENERGY d.o.o.

Za proizvodnju, graditeljstvo i usluge

M.B. Čađe 6A
44440 Dvor, HR

Fiksni: +385 (0)44 836-017
Mob: +385 (0)92 407-6500

info@vura-energy.hr

08:00 do 15:00 h (PON-PET)
08:00 do 13:00 h (SUB)

OIB: 41345579561

MBS: 081325540 (Trg. sud ZG)
ž.r. RBA: 2484008-1135170986
IBAN: HR 0524840081135170986

Privacy Policy      Terms and Conditions

Copyright © 2020 | Vura-Energy d.o.o.  All rights reserved.

Web dizajn: https://dugl-sp.com/